Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2019

Директору одного з підприємств Мелітопольського району, який підозрюється в ухиленні від сплати податків в особливо великому розмірі обрано запобіжний захід та арештовано майно

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 212 КК України за фактом ухилення від сплати податків одним з підприємств Мелітопольського району Запорізької області.
У кримінальному провадженні слідчим суддею Мелітопольського районного суду м. Запоріжжя за результатами розгляду клопотання слідчого, погодженого з прокурором, відносно підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 75 тис. грн.
Крім того, за результатами розгляду клопотання слідчого, погодженого з прокурором, слідчим суддею постановлено ухвалу, якою на майно підозрюваного, а саме на 3 автомобілі та квартиру, накладено арешт з метою виконання вироку в частині конфіскації майна та відшкодування спричиненої шкоди.
Нагадаємо, що напередодні на підставі зібраних доказів винній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.
Як установлено досудовим розслідуванням, у 2015 році директор одного з підприємств Мелітопольського району шляхом надання недостовірних відомостей щодо обсягу орендованої землі набув статус виробника сільськогосподарської продукції та у подальшому шляхом внесення до податкової звітності недостовірних відомостей ухилився від сплати податків в особливо великому розмірі.
За вчинення вказаного злочину передбачене максимальне покарання у вигляді штрафу від п’ятнадцяти до двадцяти п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією майна.
На теперішній час досудове розслідування у провадженні триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1337