Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2019

Директор одного з сільськогосподарських підприємств Веселівського району обвинувачується у розтраті майна на суму майже 3 млн. грн.

За процесуального керівництва Веселівського відділу Мелітопольської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 382 (невиконання судового рішення), ч. 1 ст. 388 (розтрата, відчуження, приховування, підміна, пошкодження, знищення майна або інші незаконні дії з майном, на яке накладено арешт, із заставленим майном або майном, яке описано, чи порушення обмеження (обтяження) права користуватися таким майном, здійснене особою, якій це майно ввірено) КК України за фактом розтрати майна директором сільськогосподарського державного підприємства.
Так, директор сільськогосподарського державного підприємства, розташованого на території одного із сел Веселівського району Запорізької області, у першій половині 2016 року розтратив майно зазначеного підприємства на суму майже 3 млн.грн.
Під час досудового розслідування дії директора підприємства кваліфіковані за ч.5 ст.191, ч.2 ст.382, ч.1 ст.388 КК України.
На теперішній час вказаний обвинувальний акт скерований до суду для розгляду.
Вказаній особі загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1797