Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2019

Прокуратурою затверджено обвинувальний акт відносно мешканця м.Мелітопіль, який закликав підтримати приєднання Південно-Східних областей України до складу так званої «Новоросії»

Прокуратурою Запорізької області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні, розслідуваному СВ УСБУ в Запорізькій області за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України (здійснення закликів з метою зміни меж території та державного кордону України).
Як встановлено слідством, мешканка міста Мелітополь, будучи радикально налаштованою особою, яка не сприймає державну владу в Україні, діючи умисно, з метою зміни меж території та державного кордону України, розміщувала на власній сторінці у соціальній мережі «Однокласники» матеріали із закликами підтримати приєднання Південно-Східних областей України до складу так званої «Новоросії».
Обвинувальний акт направлено до Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області.
Згідно з санкцією указаної статті Кримінального кодексу України громадянці може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років із конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2751