Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2019

Прокуратурою заявлено 14 позовів про визнання протиправною бездіяльності органів місцевого самоврядування щодо розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів

Статтею 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» визначено обов’язок забудовників брати участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту, шляхом перерахування до місцевого бюджету коштів для створення та розвитку такої інфраструктури пропорційно вартості об’єкта будівництва.
Реалізація наведеної норми та відповідно надходження коштів до місцевих бюджетів є можливим лише за умови розроблення органом місцевого самоврядування Порядку залучення коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту.
Разом з тим встановлено, що значною частиною органів місцевого самоврядування області відповідні Порядки не розроблено, як наслідок, відсутня правова можливість для нарахування та стягнення із забудовників відповідних коштів.
З метою усунення наведених порушень, органами прокуратури області у поточному році заявлено 14 позовів про визнання протиправною бездіяльності органів місцевого самоврядування та зобов’язання їх розробити та затвердити Порядок залучення, розрахунку розміру та використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів. Наразі 5 таких позовів судами задоволено, решта перебувають на розгляді.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1449