Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2019

Прокуратура домоглась справедливого покарання зловмиснику, який грабував жінок із застосуванням насильства

Комунарським відділом Запорізької місцевої прокуратури № 2 забезпечено належне підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні відносно 45-річного місцевого жителя, який вишукував жертв – беззахисних жінок, які рано вранці вирушали на роботу, та, з метою особистого збагачення, бив їх в обличчя та виривав з рук особисте майно.
Відтак, у грудні минулого року, перебуваючи перед входом у під’їзд багатоквартирного будинку на території Комунарського району Запоріжжя, чоловік здійснив напад на жінку, завдавши їй удар в обличчя, спричинивши перелом кісток носу та заволодів жіночою сумкою з особистим майном та документами потерпілої.
У такий же спосіб правопорушник намагався заволодіти особистим майном іншої потерпілої жінки, спричинивши їй два удари в обличчя, однак не довів злочин до кінця з причин, що не залежали від його волі.
Завдяки належному процесуальному керівництву, якісному підтриманню публічного обвинувачення та принциповій позиції Комунарського відділу Запорізької місцевої прокуратури № 2 місцевий суд визнав злочинця винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 187, ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 186 КК України, та його засуджено до покарання у вигляді 8 років та 6 місяців позбавлення волі.
Не погодившись з призначеним покаранням, захисник обвинуваченого звернувся до апеляційного суду зі скаргою, в якій просив змінити вирок, проте колегія суддів судової палати апеляційної інстанції підтримала позицію прокурора та залишила в силі вирок Комунарського районного суду м. Запоріжжя.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1339