Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2019

Органи прокуратури постійно приділяють увагу стану додержання вимог законодавства при використанні земель комунальної власності загальноосвітніми навчальними закладами

Веселівським відділом Мелітопольської місцевої прокуратури встановлений факт незаконного користування одним із фермерських господарств земельної ділянки комунальної власності площею 25,32 га, загальною вартістю понад 682 тис. грн., яка належить Чкаловській сільській раді об’єднаної територіальної громади Веселівського району Запорізької області.
Так, 11.02.2019 міжнавчальним закладом та вказаним фермерським господарством укладено договір підряду з вирощування товарної сільськогосподарської продукції, відповідно до умов якого навчальний заклад передав фермерському господарству у користування на платній основі на певний строк земельну ділянку, що перебуває в оренді навчального закладу.
Таким чином, вказаний договір підряду укладено з метою приховування справжнього правочину – договору суборенди землі.
Враховуючи викладене, з метою повернення земельної ділянки навчальному закладу, Мелітопольська місцева прокуратура звернулась до господарського суду Запорізької області з позовною заявою в інтересах держави про визнання недійсним зазначеного договору підряду та повернення земельної ділянки площею 25,32 га.
Станом на теперішній час вказана позовна заява перебуває на розгляді у господарському суді Запорізької області.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1559