Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2019

Прокуратурою пред’явлено до суду позови про стягнення з суб’єктів господарювання надходжень до бюджетів на загальну суму понад 6 млн. грн.

В умовах сьогодення, зважаючи на складну економічну ситуацію, питання наповнення бюджетів усіх рівнів носить пріоритетний характер. Адже від своєчасного та повного повернення до бюджетів позичок, стягнення штрафних санкцій, повернення незаконно витрачених бюджетних коштів залежить виконання всіх соціальних гарантій держави.
Реалізація органами прокуратури конституційної функції представництва була і залишається дієвою формою захисту порушених інтересів держави в суді в цій сфері.
Так, завдяки налагодженій систематичній представницькій роботі на цьому напрямі у поточному році органами прокуратури області пред’явлено до суду 23 позови про стягнення з суб’єктів господарювання тих чи інших надходжень до бюджетів на загальну суму понад 6 млн. грн.
Судами в поточному році задоволено 18 позовів такої категорії на суму понад 2,6 млн. грн., з урахуванням пред’явлених у минулих роках.
Унаслідок вжитих заходів цього року до бюджетів надійшло 270 тис. грн.
Всього ж у провадженні судів на цей час перебуває 13 позовів прокурорів на захист інтересів держави в бюджетній сфері на суму понад 24 млн. грн., пред’явлених як у поточному, так і в минулих роках.
Робота органів прокуратури області із вказаних питань триває й надалі.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1195