Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2019

Прокуратура виявила низку порушень у діяльності працівників поліції під час виконання рішень суду про застосування адміністративного арешту

Органами прокуратури області постійно приділяється увага додержанням вимог законодавства про адміністративні правопорушення під час виконання постанов суду про застосування адміністративного арешту.
Запорізькою місцевою прокуратурою № 1 в ході проведення перевірок встановлено факти тривалого невиконання співробітниками одного із територіальних підрозділів поліції в області рішень суду про накладення на осіб стягнення у виді адміністративного арешту, що у свою чергу призводить до ухилення від відбування призначеного покарання правопорушниками.
Незважаючи на наявні випадки тривалого невиконання постанов суду про застосування адміністративного арешту, працівниками одного з територіальних підрозділів ГУНП в області не вживаються достатні заходи на отримання доказів, що можуть свідчити про можливість умисного ухилення осіб від адміністративної відповідальності та виконання рішень суду .
За результатами перевірок прокуратурою внесено документ прокурорського реагування, винні особи будуть притягнуті до відповідальності.
Лише за втручання місцевої прокуратури за фактом умисного невиконання громадянином П. постанови суду про застосування адміністративного арешту, яка набрала законної сили місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 382 КК України.
Установлено, що громадянин П., достовірно знаючи про ухвалену судом постанову про застосування відносно нього адміністративного арешту, ухиляється від виконання рішення суду за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП (особа двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння). При цьому останній подавав за вказаною справою апеляційну скаргу, яку судом відхилено.
Досудове розслідування доручено Шевченківському ВП ДВП ГУНП в Запорізькій області.
Процесуальне керівництво здійснюватиме Запорізька місцева прокуратура № 1.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1312