Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2019

Органами прокуратури забезпечено виконання судового рішення про повернення земель історико-культурного призначення вартістю 11,9 млн. грн.

Охорона об'єктів культурної спадщини є одним із пріоритетних завдань органів державної влади та органів місцевого самоврядування, з метою забезпечення їх збереження, захисту традиційного характеру середовища в інтересах нинішнього і майбутніх поколінь.
Так, органами прокуратури Запорізької області забезпечено виконання судового рішення про повернення земель історико-культурного призначення вартістю 11,9 млн. грн.
У листопаді 2018 року Михайлівським судом Запорізької області задоволено позов Енергодарської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Запорізької обласної державної адміністрації, визнано недійсними 2 державні акти на право власності на землю у частині права власності на земельні ділянки, на яких розміщено курганні могильники, загальною площею 0,4336 га, вартістю 11,9 млн. грн.
Одночасно рішенням суду зобов’язано відповідачів земельні ділянки, зайняті курганом, повернути на користь держави в особі Запорізької обласної державної адміністрації.
На підставі акту прийому-передачі у січні поточного року відповідні земельні ділянки громадянами передано державі в особі представника Запорізької обласної державної адміністрації.
Крім того, 29.08.2019 забезпечено державну реєстрацію припинення попереднього права власності на земельні ділянки громадянин за скасованими у частині державними актами. Так, згідно відомостями Державного реєстру речових прав на нерухоме майно за громадянами зареєстровано право власності на земельні ділянки площею, меншою на площу земельних ділянок в 0,4336 га, зайнятих курганами.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1282