Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2019

Органи прокуратури вимагають повернення державі земель на узбережжі Азовського моря

Питання незаконного розпорядження землями водного фонду у межах прибережних захисних смуг Азовського моря перебувають під постійною увагою органів прокуратури області, адже саме вказані території забезпечують екологічну рівновагу в масштабах країни та виступають «природним буфером» між водним об’єктом та створеними людиною будівельними системами, які здатні негативним чином впливати на стан та якість вод, біорізноманіття живої природи.
Мелітопольською місцевою прокуратурою встановлено, що Якимівською районною державною адміністрацією у 2009 році виділено у власність приватної особи земельну ділянку площею близько 0,5 га на березі Азовського моря на території Федотової коси для ведення особистого селянського господарства.
При цьому, органом влади не враховано, що спірна ділянка розташована на відстані 18 м від урізу води та належить до земель прибережної захисної смуги Азовського моря, передача яких у власність заборонена.
З метою приховування незаконних дій та ускладнення механізму повернення державі, спірну земельну ділянку декілька разів перепродано та внесено до статутного капіталу підприємств.
На усунення вказаних порушень Мелітопольською місцевою прокуратурою пред’явлено позов в інтересах держави про визнання незаконним розпорядження Якимівської райдержадміністрації та витребування спірної земельної ділянки до державної власності.
Розгляд справи триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1454