Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2019

Задоволено апеляційну скаргу прокурора про скасування ували районного суду, якою умовно-достроково звільнено особу засуджену за умисне вбивство

За принципової позиції органів прокуратури Запорізької області колегією суддів судової палати у кримінальних справах Запорізького апеляційного суду задоволено апеляційну скаргу прокурора Токмацької місцевої прокуратури та скасовано ухвалу Вільнянського районного суду Запорізької області про звільнення засудженого Г. від призначеного судом покарання у виді позбавлення волі умовно-достроково на строк 1 рік 9 місяців.

Так, у 2014 році Дніпровським районним судом м. Києва вказаний чоловік був засуджений за умисне вбивство під час сварки на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків іншої особи до 8 років позбавлення волі.

Начальник виправної колонії звернувся до суду з поданням про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання засудженого Г., яке судом було задоволено.

Однак судом першої інстанції не враховано, що всупереч вимогам ст. 81 КК України у матеріалах провадження відсутні докази на підтвердження сумлінної поведінки засудженого та його ставлення до праці. За час відбування покарання на нього двічі накладались стягнення за порушення вимог режиму, а працевлаштований він був лише впродовж останніх двох років. Крім того, засудженим не вживались заходи для погашення присудженої вироком суду шкоди потерпілим.

Не погоджуючись із даною ухвалою прокурор Вільнянського відділу Токмацької місцевої прокуратури оскаржив її в апеляційному порядку.

Суд апеляційної інстанції погодився із позицією прокуратури про незаконність висновків суду першої інстанції та скасував ухвалу відмовивши у задоволенні подання про умовно-дострокове звільнення.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1322