Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2019

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно державного реєстратора Оріхівського району за фактом вчинення кримінального правопорушення

Токмацькою місцевою прокуратурою направлено до Оріхівського районного суду Запорізької області з обвинувальним актом кримінальне провадження за ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України за обвинуваченням державного реєстратора, який скоїв кримінальні правопорушення, які кваліфікується як зловживання своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян, а також несанкціонована зміна інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах чи комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, що заподіяло значну шкоду.
Так, державний реєстратор незважаючи на відсутність передбачених законом правовстановлюючих документів, не санкціоновано вніс зміни до інформації в базі даних Державного реєстру прав відповідних відомостей про речові права на нерухоме майно та їх обтяження, без законних на те підстав, а саме, вчинив реєстраційну дію, внаслідок якої позбавив потерпілу права власності на приміщення вартість яких складає майже 2 млн. грн.
 
За вчинення даного злочину особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1530