Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2019

Прокуратура області приділяє постійну увагу питанням попередження та своєчасного виявлення порушень Присяги прокурора та правил прокурорської етики з боку працівників органів прокуратури області.

Прокуратура області приділяє постійну увагу питанням попередження та своєчасного виявлення порушень Присяги прокурора, правил прокурорської етики, а також, запобіганню вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень з боку працівників органів прокуратури області.
Рішенням Вищої ради правосуддя від 13.08.2019 відхилено скаргу колишнього керівника Бердянської місцевої прокуратури Бутенка А.Г. та залишено без змін рішення КДКП про його звільнення з органів прокуратури внаслідок грубого порушення професійної етики та поведінки прокурорів.
Під час дисциплінарного провадження, ініційованого прокуратурою області, КДКП встановила факт позаслужбових стосунків Бутенка А.Г. із мешканцем м. Бердянськ О., яке відбувалося поза межами робочих відносин та з використанням службового становища, що свідчить про не доброчесність прокурора. Окрім того, встановлено, що Бутенко А.Г. як керівник органу прокуратури спонукав підпорядкованих прокурорів до виконання доручень, які виходять за межі їх службових обов’язків та вчинення протиправних дій.
Допущення подібної поведінки підриває авторитет самого прокурора, органів прокуратури та держави в цілому, тому що прокурори при здійсненні своїх повноважень представляють державу. Такі дії мають наслідком зростання у суспільстві обурення діями органів влади, провокують соціальні конфлікти та викликають негативний громадський резонанс, в тому числі у засобах масової інформації.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1698