Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2019

Складено протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією відносно присяжної Ленінського районного суду м.Запоріжжя

Запорізькою місцевою прокуратурою № 3, як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції, відповідно до ст. 1 Закону України «Про запобігання корупції», здійснюється систематичний аналіз стану законності у сфері запобігання корупції з метою попередження корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень.
 
Так, у серпні поточного року виявлено факт несвоєчасного подання щорічної декларації присяжною Ленінського районного суду м.Запоріжжя.
 
Встановлено, що суб’єкт декларування достовірно знаючи про необхідність подання щорічної декларації особи, без поважних причин не подала її у встановлений Законом України «Про запобігання корупції» строк, чим порушила вимог ч. 1 ст. 45 Закону та вчинила адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачено ч.1 ст. 172-6 КУпАП.
 
За результатами перевірки цього факту Управлінням захисту економіки в Запорізькій області складено протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.
На даний час вказаний протокол скерований до суду для розгляду.
Стан додержання законів щодо протидії корупції перебуває на постійному контролі Запорізької місцевої прокуратури № 3.
 
Робота на вказаному напрямку триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1556