Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2019

Захист інтересів держави у сфері державної та комунальної власності залишається одним із пріоритетних напрямів прокурорської діяльності при реалізації представницьких повноважень

Захист інтересів держави у сфері державної та комунальної власності залишається одним із пріоритетних напрямів прокурорської діяльності при реалізації представницьких повноважень.
Відповідно до офіційних статистичних даних на обліку відповідних органів місцевого самоврядування перебувають тисячі громадян, які потребують покращення житлових умов та перебувають на квартирному обліку за місцем проживання.
Одним із способів вирішення указаного болючого питання є надання органами місцевого самоврядування у користування громадян нерухомого майна, визнаного судом відумерлою спадщиною.
Разом з цим, шахрайські схеми та протиправні дії окремих осіб призводять до протиправного заволодіння нерухомим майном одиноких померлих осіб. Найбільш розповсюдженим способом є укладання цивільно-правових угод, в яких однією зі сторін є померла особа.
Органи прокуратури Запорізької області не можуть залишатися осторонь указаної проблеми, у зв'язку з чим активно вживають передбачені законом заходи як кримінально-караного, так і представницького характеру.
Упродовж поточного року органами прокуратури Запорізької області в інтересах держави в особі органів місцевого самоврядування вже пред'явлено 6 позовів (заяв) про визнання договорів купівлі-продажу недійсними, визнання спадщини відумерлою та передачу її у власність територіальних громад на загальну суму майже 2 мільйони гривень, розпочато понад 6 кримінальних проваджень.
Робота органів прокуратури на указаному напрямі триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1395