Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2019

Прокуратурою пред’явлено позов в інтересах ДУ «Софіївська виправна колонія № 55» до колишнього начальника цієї установи про стягнення коштів, сплачених внаслідок незаконного звільнення працівника

Заводським районним судом м. Запоріжжя 28.08.2019 відкрито провадження за позовом Токмацької місцевої прокуратури в інтересах Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації Міністерства юстиції, Державної установи «Софіївська виправна колонія № 55» до колишнього начальника цієї установи про стягнення у порядку регресу, коштів, виплачених з бюджету в рахунок оплати вимушеного прогулу.
Так, місцевою прокуратурою встановлено, що рішенням Запорізького окружного адміністративного визнано незаконним та поновлено на посаді співробітника виправної установи, стягнуто на його користь 33 тис. грн. грошового утримання за час вимушеного прогулу. Зазначені кошти фактично стягнуто з державної установи, що фінансується з бюджету.
Нормами ст. 237 КЗпП зобов’язано особу, вину у незаконному звільненні працівника покрити установі шкоду, заподіяну у зв’язку із оплатою часу вимушеного прогулу.
На підставі викладеного, Токмацькою місцевою прокуратурою пред’явлено позов про стягнення на користь Державної установи «Софіївська виправна колонія № 55» коштів у розмірі 33 тис. грн. сплачених внаслідок незаконного звільнення працівника.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1524