Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2019

Прокуратурою подано касаційну скаргу за результатами розгляду резонансного кримінального провадження стосовно мешканця м. Запоріжжя, який за попередньою змовою з учасниками терористичної організації «ДНР», забезпечив проведення незаконного референдуму з питання проголошення незалежності «Донецької Народної Республіки»

Прокуратурою Запорізької області подано касаційну скаргу на вирок Шевченківського районного суду м. Запоріжжя та на ухвалу Запорізького апеляційного суду за результатами розгляду резонансного кримінального провадження стосовно мешканця м. Запоріжжя, який у період 2014-2016 років, за попередньою злочинною змовою з учасниками терористичної організації «ДНР», забезпечив проведення незаконного референдуму з питання проголошення незалежності «Донецької Народної Республіки», а також здійснив розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України, чим сприяв діяльності терористичної організації «ДНР».
Нагадаємо, що зазначеному громадянину було оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України (вчинення умисних дій та здійснення закликів з метою зміни меж території або державного кордону України, та сприяння терористичній організації). В січні 2018 року прокуратура області передала відповідний обвинувальний акт до Шевченківського районного суду м.Запоріжжя.
27.03.2019 суд, всупереч встановленим фактичним обставинам справи та з істотними порушеннями вимог кримінального процесуального закону, дійшов висновку про недоведеність вини вказаного громадянина та виправдав його.
Ухвалою Запорізького апеляційного суду від 27.06.2019 рішення суду першої інстанції залишено без змін.
Прокуратура Запорізької області категорично не згодна із завідомо недостовірними висновками суду першої та апеляційної інстанції та вважає, що публічне обвинувачення представило достатньо обґрунтовані, одержані у законний спосіб докази вини обвинувачуваного у вчиненні злочинів проти національної та громадської безпеки, тому за принципової позиції прокуратури області внесено касаційну скаргу на рішення суду першої та апеляційної інстанцій.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1348