Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2019

Прокуратурою області зареєстровано кримінальне провадження за фактом умисного невиконання службовими особами господарюючого суб’єкту судового рішення про стягнення коштів в сумі 2,8 млн. грн.

Опікуючись інтересами держави у бюджетній сфері на стадії виконання судового рішення прокуратурою області зареєстровано кримінальне провадження за фактом умисного невиконання службовими особами господарюючого суб’єкту судового рішення про стягнення на користь Департаменту капітального будівництва Запорізької обласної державної адміністрації коштів в сумі 2,8 млн. грн.
Так, постановою Східного апеляційного господарського суду від 21.11.2018, залишеною без змін постановою Верховного Суду від 22.01.2019, задоволено позовні вимоги прокуратури області в повному обсязі, з відповідача до державного бюджету стягнуто неповернуті авансові платежі при будівництві та неустойку.
Водночас установлено, що службові особи підприємства-боржника, будучи обізнаними про обов’язок сплати боргу на виконання рішення суду, відкрили новий банківський рахунок та використали понад 2 млн. грн. на власні цілі.
Крім того, керівництвом цього товариства приховано відомості про місцезнаходження рухомого майна, а саме, 5 одиниць транспортних засобів. У зв’язку з чим наразі указане рухоме майно оголошено державним виконавцем у розшук.
Ураховуючи викладене, прокуратурою області 21.08.2019 за вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 382 КК України. Проведення досудового розслідування доручено Основ’янському відділу поліції ГУ НП в Харківській області, за місцем знаходження суб’єкта господарювання.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1216