Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2019

Прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживання своїми повноваженнями державним реєстратором з метою отримання неправомірної вигоди

Прокурорами Запорізької місцевої прокуратури №1 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.3 ст.365-2 КК України за фактом зловживання своїми повноваженнями державним реєстратором з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки інтересам окремих громадян.
Так, досудовим розслідуванням встановлено, що у 2016 колишній державний реєстратор Д. у порушення вимог законодавства та не зважаючи на відсутність передбачених законом документів, прийняла рішення про державну реєстрацію права власності та вчинила реєстраційні дії, внаслідок яких за громадянином Б. зареєстровано право власності на дві квартири в м. Запоріжжі загальною вартістю 932 460 грн.
Разом з тим, громадянці Д. повідомлено про підозру у вчинені злочину передбаченого ч. 3 ст. 362 КК України за фактом несанкціонованої зміни інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, вчинена особою, яка має права доступу до неї, що заподіяло значну шкоду.
Так, слідчим СВ Олександрівського ВП ДВП ГУНП в Запорізькій області за погодженням з процесуальним прокурором Запорізької місцевої прокуратури №1 повідомлено про підозру державному реєстратору у вчиненні вказаних злочинів.
Досудове розслідування триває.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1344