Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2019

Прокуратурою пред’явлено позовів про стягнення плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування на загальну суму понад 122 тис. грн.

Прокуратурою Запорізької області систематично вживаються заходи представницького характеру на цьому напрямі.
Зокрема, органами прокуратури здійснюється представництво інтересів держави шляхом пред`явлення позовів про стягнення плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування.
У поточному році прокурором пред`явлено позови такої категорії на загальну суму понад 122 тис. грн.
Окрім того, наразі встановлюється наявність підстав для представництва інтересів держави ще за 15 фактами проїзду автомобільними дорогами загального користування без внесення належної плати.
Водночас органами прокуратури на підставі ч. 7 ст. 23 Закону України «Про прокуратуру» вживаються заходи реагування у випадку виявлення під час здійснення представницьких повноважень ознак кримінальних правопорушень.
Так, місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за двома фактами неналежного оформлення посадовими особами документів за результатами здійснення габаритно-вагового контролю, що унеможливило подальший захист прокурором державних інтересів у суді з метою стягнення плати за проїзд. Наразі досудове розслідування триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1422