Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2019

За наполегливої позиції прокуратури області Верховний Суд відмовив у задоволенні позову громадянину щодо визнання законності рішення про отримання ним земельної ділянки, розташованої на землях Великого Лугу

За наполегливої позиції прокуратури області Верховний Суд відмовив у задоволенні позову громадянину, який намагався довести законність рішення, що стало підставою отримання ним земельної ділянки, розташованої на землях Великого Лугу.
Так, рішенням Запорізької міської ради цільове призначення рекреаційних земель, на яких розташовано об’єкти дитячого табору «Дружба» на території Великого Лугу, було безпідставно змінено на землі житлової забудови.
Незважаючи на скасування Запорізькою міською радою цього рішення, землі рекреаційного призначення у подальшому були передані у власність громадян для будівництва житлових будинків.
Не погодившись з останнім рішенням міської ради один з власників земельної ділянки намагався у судовому порядку визнати його незаконним та скасувати, з цими доводами погодилися суди двох інстанцій.
За касаційною скаргою прокуратури області судові рішення, якими були задоволені вимоги забудовника, скасовані Верховним Судом, у задоволенні позову відмовлено.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1442