Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2019

До суду скеровано обвинувальний акт за фактом вчинення замаху на умисне вбивство

Новомиколаївським відділом Токмацької місцевої прокуратури 21.08.2019 до Новомиколаївського районного суду скеровано обвинувальний акт за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України відносно громадянина Ш., 1945 р.н.
Зокрема, досудовим розслідуванням встановлено, що 21.06.2019 у ході конфлікту, який розпочався на побутовому ґрунті між двома місцевими жителями, в одного з його учасників – громадянина Ш, виник раптовий умисел на умисне вбивство свого опонента – громадянина Ф., 1976 р.н. Так, реалізовуючи свій злочинний намір, 74 річний зловмисник наніс потерпілому 2 удари сокирою в область голови та покинув місце вчинення злочину, при цьому не зміг довести свої дії до кінця з причин, які не залежали від його волі, тим самим, вчинив закінчений замах на вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині.
Внаслідок отриманих травм, потерпілого невідкладно госпіталізовано до медичного закладу, де йому вчасно надано кваліфіковану медичну допомогу.
Завдяки злагодженій роботі працівників правоохоронних органів, злочинця затримано у порядку ст. 208 КПК України одразу після вчинення ним злочину.
У ході досудового розслідування підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, ухвала слідчого судді про його обрання оскаржена в апеляційному порядку, однак залишена без змін.
За вчинений злочин зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років (з урахуванням ст. 68 КПК України).
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1414