Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2019

Викрито черговий факт незаконної передачі у користування земельних ділянок у пляжній зоні Азовського моря з подальшою їх забудовою

Прокуратурою Запорізької області постійно приділяється увага законності забудови узбережжя Азовського моря.
Зокрема, викрито черговий факт незаконної передачі у користування земельних ділянок у пляжній зоні Азовського моря з подальшою їх забудовою.
З’ясовано, що комунальному підприємству Кирилівської селищної ради передано у постійне користування 3 земельні ділянки загальною площею 1,2 га для розміщення об’єктів рекреаційного призначення. Вказані земельні ділянки знаходяться у безпосередній близькості до урізу води Азовського моря та Утлюцького лиману.
Надалі на вказаних земельних ділянках фізичною особою самочинно збудовано басейновий комплекс, будівлі охорони та туалету.
При цьому, відповідно до вимог Земельного кодексу України у межах пляжної зони прибережних захисних смуг забороняється будівництво будь-яких споруд, крім гідротехнічних, гідрометричних та лінійних.
З метою захисту інтересів територіальної громади смт Кирилівка прокуратурою Запорізької області до Якимівського районного суду Запорізької області пред’явлено 3 позовні заяви про скасування реєстрації декларації про готовність об’єкта до експлуатації, знесення об’єктів, визнання незаконним та скасування рішення Кирилівської селищної ради, визнання недійсним договору оренди землі та повернення земельної ділянки.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1504