Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2019

Прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом завідомо неправдивого повідомлення про замінування відділу поліції

Бердянською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст.259 КК України.
Відтак, 21.08.2019, пізно у вечері Б. знаходячись за місцем свого мешкання у Бердянському районі,с.Нововасилівка, внаслідок алкогольного сп’яніння, з хуліганських мотивів, здійснив дзвінок на телефон спецлінії «102» чергової частини Центру обслуговування нарядами Патрульної поліції м.Запоріжжя достовірно знаючи, що інформація, яку він збирається повідомити є неправдивою та розуміючи, що таке повідомлення створить обстановку загального страху і невпевненості в населення, порушить громадську безпеку та нормальну роботу правоохоронних органів міста Бердянськ та Бердянського району, повідомив оператору спецлінії «102» Центру обслуговування нарядами Патрульної поліції м. Запоріжжя про завчасне замінування ним будівлі Бердянського відділу поліції. Тим самим, зловмисник, реалізував свій злочинний умисел, направлений на завідомо неправдиве повідомлення про замінувння, яке загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками.
В ході перевірки, проведеної працівниками поліції спільно із співробітниками служби вибухо - технічного управління ГУНП в Запорізькій області встановлено, що будь-яких вибухових пристроїв у приміщенні Бердянського відділу поліції виявлено не було.
Зловмиснику повідомлено про підозру за ч.1 ст.259 КК України.
Санкцією даної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.
 
На разі досудове розслідування триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1417