Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2019

За принципової позиції прокуратури депутату Василівської міської ради обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

Як повідомлялось раніше, 08.08.2019 прокурором Запорізької області повідомлено про підозру депутату Василівської міської ради Запорізької області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 368 КК України.
Депутат підозрюється у вимаганні упродовж 2018-2019 років та одержанні для себе від підприємця неправомірної вигоди у розмірі 25 990 грн. за невчинення дій з використання службового становища, направлених на перешкоджання здійсненню підприємницької діяльності та нестворення перешкод у користуванні земельною ділянкою.
Нагадую, що 07.08.2019 правоохоронцями задокументовано факт одержання вказаною службовою особою неправомірної вигоди на суму 17 000 грн. та після одержання хабара зловмисника затримано на підставі ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.
За клопотанням слідчого, погодженого прокурором, 09.08.2019 слідчим суддею обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, із визначенням розміру застави.
Не погоджуючись із рішенням суду, захисник підозрюваного подав апеляційну скаргу, в якій просив застосувати до підозрюваного більш м’який запобіжний захід – домашній арешт.
За результатами її розгляду, вчора, 22.08.2019, з урахуванням принципової позиції прокурора, який наполягав залишити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без змін, колегією суддів Запорізького апеляційного суду відмовлено в обранні більш м’якого запобіжного заходу підозрюваному.
Санкцією ч. 3 ст. 368 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1411