Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2019

Під процесуальним керівництвом прокуратури розслідується резонансне кримінальне провадження за фактом спричинення неповнолітній вогнепального поранення

21.08.2019 близько 23:00 години залишені наодинці вдома четверо неповнолітніх осіб у віці від 15 до 17 років, під час вживання алкогольних напоїв, вирішили здійснити постріли з мисливської рушниці, яка перебувала у доступному для них місці та в зарядженому стані. Проте, при необережному поводженні із вказаною рушницею одна із неповнолітніх натиснула на спусковий гачок, в результаті чого відбувся постріл та постраждала її неповнолітня подруга, яка отримала тяжкі ушкодження обличчя та голови. На даний час дівчину госпіталізовано та вона перебуває в реанімації.
За результатами вказаної події 22.08.2019 внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 128 КК України за фактом спричинення необережного тяжкого тілесного ушкодження.
Крім цього, за принципової позиції Оріхівського відділу Токмацької місцевої прокуратури до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22.08.2019 внесені відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 166 КК України - злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування, за яке передбачено покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.
У кримінальному провадженні проводиться досудове розслідування, у якому Токмацькою місцевою прокуратурою здійснюється нагляд у формі процесуального керівництва.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1623