Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2019

Органи прокуратури області не залишаються осторонь проблем захисту тваринного світу

Законом України «Про тваринний світ» визначено право кожного громадянина на безоплатне любительське та спортивне рибальство для особистого споживання у водних об’єктах загального користування в межах встановлених обсягів за умови додержання правил рибальства і водокористування.
Зловживаючи вказаною законодавчою гарантією, недобросовісні рибалки здійснюють вилов водних живих ресурсів у заборонених місцях, із застосуванням несанкціонованих знарядь лову чи під- час нересту, чим завдають шкоди навколишньому природному середовищу. Як наслідок популяція окремих видів риб та ракоподібних у річках та водоймах області зменшується.
Порушення законодавства в галузі охорони водних біоресурсів тягне за собою адміністративну, цивільно-правову чи кримінальну відповідальність відповідно до закону.
З метою притягнення винних осіб до цивільно-правової відповідальності, органами прокуратури області у цьому році пред’явлено до суду 5 позовів про відшкодування до бюджету шкоди, заподіяної внаслідок незаконного вилову риби на суму понад 500 тис. грн.
Судовий розгляд вказаних справ триває.
Невідворотність покарання браконьєрів за шкоду завдану природі є запорукою раціонального та невиснажливого використання і відтворення тваринного світу.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1704