Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2019

Затримано та повідомлено про підозру мешканцю Оріхівського району щодо участі у терористичній групі.

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області у кримінальному провадженні, розслідуваному слідчим відділом Управління СБ України в Запорізькій області, 19.08.2019 затримано та повідомлено про підозру громадянину України за ч. 1 ст. 258-3 КК України щодо участі у терористичній групі.
Як встановлено слідством уродженець Донецької області, а нині мешканець Оріхівського району Запорізької області, у квітні 2014 року перебуваючи на території м. Слов’янська Донецької області, маючи єдиний злочинний намір на підтримку військового конфлікту на Сході України, добровільно вступив до лав терористичної групи так званої «ДНР» - «7-ї «Слов’янської відокремленої мотострілкової бригади 2-го батальйону міністерства оборони (в/ч 08807)» на посаду кулеметника та отримав зброю і умовний позивний.
У складі вказаної терористичної групи разом із іншими зловмисник 12.04.2014 брав участь у захопленні та контролюванні м. Слов’янська, у бойових діях в районі Донецького аеропорту, а також у злочинній діяльності терористичної групи, направленій на збройний супротив Збройним силам України, підрозділам Національної Гвардії України.
За ухвалою слідчого судді за місцем проживання зловмисника проведено обшук, за результатами якого виявлено та вилучено посвідчення кулеметника, а також сім-картки оператора «Фенікс», що надає послуги мобільного зв’язку на території РФ та тимчасово неконтрольованих територій Донецької та Луганської областей.
Наразі вирішується питання щодо обрання стосовно затриманого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Згідно з санкцією статті КК України громадянину може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1581