Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2019

Виявлено порушення вимог кримінального виконавчого законодавства України у Державній установі "Кам’янська виправна колонія"

За результатами проведеної Токмацькою місцевою прокуратурою перевірки у Державній установі «Кам’янська виправна колонія (№101)» встановлено, що вимоги кримінального виконавчого законодавства України щодо забезпечення режимних вимог у вказаній установі не завжди виконуються.
Зокрема, про неналежний рівень організації роботи оперативної служби, відділу нагляду і безпеки, а також чергової зміни ДУ «Кам’янська ВК № 101» свідчить факт вчинення засудженим, у серпні 2019 року, акту членоушкодження.
Вказане свідчить, що соціально-виховна робота, у томі числі психологічна, із засудженим проводилася на неналежному рівні та мала формальний підхід.
Вивченням причин і умов, що сприяли вчиненню засудженим вищевказаного порушення режиму відбування покарання в установі встановлено, що службовими особами колонії порушуються вимоги статей 102, 104, 123 КВК України.
Наявність вищевказаного факту твердо вказує на недостатню організацію нагляду за засудженими та неналежне виконання своїх обов’язків черговими змінами, що здійснюють нагляд за засудженими, зокрема, в частині нездійснення повної перевірки засуджених, з метою виявлення при них заборонених предметів та попередження можливості виникнення подібних випадків.
Крім цього, факт скоєння засудженим акту членоушкодження свідчить про слабку оперативну обізнаність щодо негативних процесів які відбуваютьсь серед засуджених.
За вказаними фактами порушень вимог кримінально-виконавчого законодавства України Токмацькою місцевою прокуратурою у порядку ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» на адресу Державної установи «Кам’янська виправна колонія (№101)» внесено акт прокурорського реагування, з вимогою усунути причини та умови, що їм сприяли.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1471