Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.08.2019

Повідомлено про підозру зловмиснику, який шахрайським шляхом заволодів квартирою у м. Запоріжжя вартістю понад 347 тис. грн.

Запорізькою місцевою прокуратурою №3 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння шахрайським шляхом квартирою площею 30 кв.м., розташованою у м. Запоріжжя, вартістю 347 476 грн., поєднаного з використанням підроблених уставних документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи.
Так, завдяки налагодженої взаємодії Запорізької місцевої прокуратури №3 та відділу протидії кіберзлочинам у Запорізькій області, було встановлено, що після смерті 81 – річної місцевої жительки, квартира останньої в силу положень діючого цивільного законодавства, як відумерла спадщина повинна була перейти у власність територіальної громади міста.
Проте, 35 річний місцевий житель, з використанням завідомо підроблених установчих документів, через засновану юридичну особу співвласником та директором якої згідно реєстраційних документів була також 81 річна жінка, яка на день створення юридичної особи померла, шахрайським шляхом здійснив реєстрацію права власності на квартиру останньої.
13.08.2019 особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.205-1, ч.2 ст.205-1, ч.3 ст.190 КК України.
Правопорушнику загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1323