Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.08.2019

Прокуратурою підтримується обвинувачення у кримінальному провадженні відносно дев’яти осіб, які обвинувачуються у вчиненні у складі озброєної банди дванадцяти тяжких та особливо тяжких злочинів.

Прокуратурою Запорізької області за дорученням Генеральної прокуратури України підтримується обвинувачення у кримінальному провадженні відносно дев’яти осіб, які, обвинувачуються у вчиненні у складі озброєної банди упродовж 2015-2017 років на території Миколаївської, Житомирської та Запорізької областей дванадцяти тяжких та особливо тяжких злочинів, спрямованих проти власності підприємств й окремих громадян, громадської безпеки та експлуатації транспорту, з яких п’ять розбоїв, готування до розбою, три незаконних позбавлення волі людини, викрадення вогнепальної зброї, незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами, незаконне заволодіння транспортним засобом.
13 серпня 2019 року Запорізьким апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу прокуратури області та скасовано ухвалу Комунарського районного суду м. Запоріжжя, якою прокурору повернуто обвинувальний акт. Також судом апеляційної інстанції призначено новий розгляд провадження в суді першої інстанції.
Позиція прокуратури області щодо цього провадження, а саме досягнення у кінцевому етапі справедливого судового рішення щодо усіх членів злочинного угрупування є незмінною.
Обвинувачуваним загрожує покарання до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1451