Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.08.2019

Прокуратура запобігла легалізації незаконного користування землею площею понад 461 га орієнтованою вартістю 12,5 млн. грн.

У провадженні господарського суду Запорізької області перебувала справа за позовом суб’єкта господарювання до Оріхівської міської ради про визнання права постійного користування земельними ділянками сільськогосподарського призначення загальною площею понад 461 га.
Вказане підприємство тривалий час утримує та користується спірними земельними ділянками комунальної власності без правових підстав, сплачуючи при цьому до бюджету мізерні кошти у вигляді податку у розмірі 1 % від нормативно грошової оцінки землі, замість належних платежів, законодавчо встановлений розмір яких сягає від 3 до 12 відсотків.
Завдяки наполегливої, активної та переконливої позиції прокурора, судом 07.08.2019 у позові відмовлено, внаслідок чого вдалося запобігти легалізації незаконного користування землею площею понад 461 га орієнтованою вартістю 12,5 млн. грн., а відтак і вибуттю останньої на невизначений строк із володіння органу місцевого самоврядування на вкрай невигідних для територіальної громади умовах.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1452