Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.08.2019

Прокуратурою подано позов до суду з вимогою знести самовільно збудовані небезпечні об’єкти на березі річки Дніпро в м.Запоріжжя

Органами прокуратури області постійно приділяється належна увага питанням, які набувають суспільного резонансу на території міста Запоріжжя. У засобах масової інформації неодноразово висвітлювались факти незаконної забудови центрального міського пляжу.
Так, Запорізькою місцевою прокуратурою №2 встановлено, що на території м. Запоріжжя функціонують розважальні заклади, які знаходиться в безпосередній близькості до міського пляжу, в зоні масового відпочинку людей та створюють реальну загрозу для безпеки життя та здоров’я жителів міста Запоріжжя.
Зокрема з’ясовано, що один з підприємців міста без жодних дозвільних документів збудував на березі річки Дніпро розважальні заклади з порушенням встановлених містобудівних норм та правил, а також будівельних норм та правил у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки. У подальшому, з метою узаконення зазначених споруд, підприємець підробив декларації про початок будівельних робіт та готовність об’єктів до експлуатації та зареєстрував право власності на них.
Окрім того, внаслідок порушення правил будівництва у вказаних розважальних закладах виникла пожежа, а несправність кабелю живлення із високою напругою спричинила смерть людини, що також засвідчує небезпечність та реальну загрозу для перебування людей у самовільно збудованих розважальних закладах.
У зв’язку з виявленими порушеннями, органами прокуратури подано позов до суду з вимогою знести самовільно збудовані небезпечні об’єкти та скасувати право власності на них, який судом першої інстанції задоволено в повному обсязі.
Не погоджуючись з рішенням суду, підприємцем подано апеляційну скаргу, натомість, завдяки переконливим доводам прокуратури області, постановою Запорізького апеляційного суду рішення суду першої інстанції про скасування реєстрації права власності та знесення самовільно збудованих об’єктів нерухомості залишено без змін.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1531