Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2019

Прокуратурою спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно одного з керівників ПАТ «Запоріжгаз» щодо зловживання службовим становищем та підроблення офіційних документів.

Прокуратурою Запорізької області спрямовано до Орджонікідзевського суду м. Запоріжжя обвинувальний акт у кримінальному провадженні, розслідуваному слідчим відділом Управління СБ України в Запорізькій області, стосовно одного з керівників ПАТ «Запоріжгаз» за ч. 2 ст. 364-1, ч. 1 ст. 366 КК України щодо зловживання службовим становищем та підроблення офіційних документів.
Як встановлено слідством у ІV кварталі 2014 року зазначена особа, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою звільнення ряду споживачів природного газу від обов’язку по сплаті за відібрані ними обсяги природного газу обсягом 3 931 751,5 куб.м., вартістю 26 622 995,16 грн., вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про втрату зазначеного газу внаслідок аварій, яких фактично не було, чим спричинив шкоду ПАТ «Запоріжгаз» у сумі 26 622 995,16 грн.
Згідно з санкцією указаних статей Кримінального кодексу громадянину може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1492