Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2019

За позовами прокуратури відкрито провадження у справах про витребування із чужого незаконного володіння земельних ділянок загальною вартістю 9,7 млн.грн.

Запорізькою місцевою прокуратурою № 3 під час здійснення конституційної функції виявлено порушення вимог земельного законодавства при використанні юридичною особою двох земельних ділянок площею по 2 га кожна, із цільовим призначенням – для іншого лісогосподарського призначення, загальною вартістю 9,7 млн.грн.
Відповідно до інформації Балабинської селищної ради встановлено, що у Публічній кадастровій карті України на землях зазначеної ради за межами населеного пункту поблизу р. Дніпро з’явились 2 земельні ділянки площею по 2 га кожна із цільовим призначенням – для іншого лісогосподарського призначення. Проте встановлено, що ці земельні ділянки у власність, у порядку встановленому Законом, не виділялись, рішення виконавчого комітету Балабинської селищної ради, яке зазначено як підстава виникнення речового права у державному акті на право приватної власності на землю не приймалось.
Враховуючи виявлені порушення, місцевою прокуратурою підготовлено та пред’явлено до господарського суду Запорізької області 2 позовні заяви в інтересах держави в особі Запорізької обласної державної адміністрації, Державного підприємства «Запорізьке лісомисливське господарство» до Товариства з обмеженою відповідальністю про визнання незаконною та скасування державної реєстрації та витребування із чужого незаконного володіння земельних ділянок загальною вартістю 9,7 млн.грн.
Ухвалами господарського суду Запорізької області від 06.08.2019 відкрито провадження у справах за позовами місцевої прокуратури.
Судовий розгляд триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1221