Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2019

Органи прокуратури Запорізької області гостро реагують на випадки неправильного застосування Закону судами, у тому числі у кримінальних провадженнях проти власності.

Великобілозерським райсудом області громадянина К., 1988 року народження, який п’ять разів судимий за корисливі злочини та знову вчинив крадіжку чужого майна при цьому з проникненням до сусідського будинку, було засуджено до умовного терміну покарання.

За принципової позиції прокуратури Запорізької області на незаконний вирок внесено апеляційну скаргу, яку Запорізьким апеляційним судом задоволено та обвинуваченому призначено покарання у вигляді реального позбавлення волі.
В іншому випадку Мелітопольським міськрайсудом області громадянину Ф., 1982 року народження, який також п’ять разів судимий за корисливі злочини за вчинення крадіжки чужого майна з проникненням до житлового будинку призначене покарання нижче за санкцією статті Кримінального Кодексу.
Такий вирок не залишився поза увагою прокурора у провадженні, яким було внесено апеляційну скаргу, галузевого відділу прокуратури області, яким підтримано доводи вказаної скарги, та Запорізького апеляційного суду, який задовольнив вимоги прокурора та призначив винній особі необхідне та достатнє реальне покарання у виді 3 років позбавлення волі реально.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1305