Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2019

Прокуратурою пред’явлено позов в інтересах Бердянської міської ради про стягнення до місцевого бюджету доходу від безпідставного використання землі у розмірі 1,5 млн. грн.

Відповідно до статті 206 Земельного кодексу використання землі в Україні є платним. Надходження від оренди землі є основою формування бюджетів місцевих громад та запорукою їх розвитку.
Бердянською місцевою прокуратурою встановлено, що одним з підприємств м. Бердянська використовується земельна ділянка комунальної власності площею 3 га для розміщення великого мережевого супермаркету у порушення ст. 125 Земельного кодексу України без документа, що посвідчує право власності чи право користування земельною ділянкою. Починаючи з січня 2017 року по теперішній час до місцевого бюджету кошти за користування цією земельною ділянкою не сплачуються.
З метою усунення зазначених порушень, Бердянською місцевою прокуратурою пред’явлено позов в інтересах Бердянської міської ради про стягнення до місцевого бюджету доходу від безпідставного використання землі у розмірі 1,5 млн. грн.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1407