Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2019

Прокурором Запорізької області застосовано особливий порядок кримінального провадження та повідомлено про підозру депутату Василівської міської ради Запорізької області

Згідно Глави 37 Кримінально-процесуального кодексу України до депутатів місцевих рад застосовується особливий порядок кримінального провадження. Повідомлення про підозру депутату місцевої ради, сільському, селищному, міському голові здійснюється керівником регіональної прокуратури в межах його повноважень.
Прокурором Запорізької області Валерієм Романовим 08.08.2019 повідомлено про підозру депутату Василівської міської ради Запорізької області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 368 КК України.
Як повідомлялося раніше, указану особу викрито за процесуального керівництва прокуратури Запорізької області та затримано працівниками УСБУ в Запорізькій області 07.08.2019, під час одержання останньої частини неправомірної вигоди на суму 17 тис. грн., яку депутат вимагав від підприємця за невчинення дій, з використанням свого службового становища, направлених на перешкоджання здійснення законній підприємницької діяльності.
Неправомірну вигоду в сумі 10 тис. грн. зазначений депутат місцевої ради вимагав ще у 2018 році, погрожуючи створити перешкоди у користуванні земельною ділянкою, яку орендував підприємець. На вимогу хабарника той передав йому 5 990 грн. У 2019 році депутат вимагав та одержав 20 тис. грн., які підприємець передав двома частинами.
Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя 09.08.2019 задовольнив клопотання прокурора прокуратури Запорізької області про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та визначив можливість внесення застави в сумі 288 тис. грн.
Санкцією ч. 3 ст. 368 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1781