Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2019

На лаві підсудних опинились зловмисники, які прикривали незаконну діяльність з конвертації грошових коштів, внаслідок чого бюджетом недоотримано податок на суму понад 11 млн. грн.

Прокуратурою Запорізької області підтримується обвинувачення у кримінальному провадженні відносно двох осіб, які, діючи умисно, з корисливих мотивів, у складі організованої злочинної групи, використовуючи засновані фіктивні підприємства, прикривали незаконну діяльність з конвертації грошових коштів з метою ухилення підприємств - контрагентів від сплати податків, внаслідок чого бюджетом недоотримано податок на додану вартість, який підлягав до сплати підприємствами - контрагентами на загальну суму понад 11 млн. грн., що в тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, встановлений на момент вчинення злочину та є великою матеріальною шкодою.
09 серпня 2019 року в Орджонікідзевському районному суді м. Запоріжжя
в ході судового засідання досліджено результати здійснених оперативно-технічних заходів з документування злочинної діяльності учасників злочинного угруповання.
Позиція прокуратури області щодо цього провадження, а саме, – досягнення у кінцевому етапі найсуворішого судового рішення щодо усіх членів злочинного угрупування, є незмінною.
Обвинувачуваним загрожує покарання до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1934