Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2019

За позовами прокуратури суб’єктами господарювання відшкодовано більше 800 тис.грн. на користь органів Пенсійного фонду.

Запорізькою місцевою прокуратурою № 1  пред’явлено до суду позов про стягнення з одного з підприємств міста витрат на виплату та доставку пільгових пенсій  на  суму понад 75 тис. грн.
 
Так, суб’єкти господарювання повинні вносити до Пенсійного фонду України  плату, що покриває фактичні витрати  на виплату та доставку пенсій призначених на пільгових умовах.
 
Водночас, одне з підприємств міста нехтує вказаним обов’язком, що в свою чергу перешкоджає своєчасному отриманню пенсій та інших соціальних виплат громадянами, чим завдається шкода їх правам та інтересам, а також, певною мірою ускладнює забезпечення соціальних гарантій з боку держави та призводить до виплати пільгових пенсій за рахунок Державного бюджету України.
 
З урахуванням викладеного, прокуратурою вживаються заходи щодо стягнення з суб’єктів господарювання зазначених виплат на користь органів Пенсійного фонду.
 
Наразі суб’єктами господарювання під час розгляду справ за іншими аналогічними позовами місцевої прокуратури добровільно відшкодовано більше 800 тис.грн.
 
Робота прокуратури  із захисту інтересів держави триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1355