Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2019

Прокуратурою відкрито кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами КП «Тепловодоканал» Енергодарської міської ради

08.08.2019 Енергодарською місцевою прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами КП «Тепловодоканал» Енергодарської міської ради, які умисно, з метою одержання неправомірної вигоди для себе та інших юридичних осіб, шляхом використання свого службового становища всупереч інтересам служби, у порушення вимог законодавства уклали ряд незаконних договорів з суб’єктами господарювання, що спричинило тяжкі наслідки громадським та державним інтересам.
 
Незаконні дії посадовців КП «Тепловодоканал» на теперішній час призвели до порушення роботи комунального підприємства, припинення надання послуг тепловодопостачання та водовідведення мешканцям міста Енергодар, виплати заробітної плати та зростання податкової заборгованості, а також, завдали збитки на суму, яка у двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.
 
Відповідно до санкції статті кримінального кодексу зловмисникам загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Автор: Прес-служба прокуратури області
кількість переглядів: 1616