Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2019

Прокурором Запорізької області повідомлено про підозру депутату Василівської міської ради Запорізької області

Сьогодні, 08.08.2019 прокурором Запорізької області повідомлено про підозру депутату Василівської міської ради Запорізької області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 368 КК України.

Указану особу викрито за процесуального керівництва прокуратури Запорізької області та затримано працівниками УСБУ в області вчора, 07.08.2019, під час одержання останньої частини неправомірної вигоди на суму 17 тис. грн., яку депутат вимагав від підприємця за невчинення дій, з використанням свого службового становища, направлених на перешкоджання здійснення законній підприємницької діяльності.

Слідчими ГУНП в області установлено, що вимагати неправомірну вигоду в сумі 10 тис. грн. депутат почав ще у 2018 році, погрожуючи створити перешкоди у користуванні земельною ділянкою, яку орендував підприємець. Останній вимушений був передати «хабара» у розмірі 5 990 грн.
Проте, депутат не заспокоївся і цього року почав вимагати вже 20 тис. грн., які підприємець передавав йому частинами.

На цей час до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Санкцією ч. 3 ст. 368 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2371