Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2019

До керівника Запорізькій обласної прокуратури громадяни можуть звернутися не лише на особистих прийомах, але й у режимі відеоконференцій

Прокурор Запорізької області Валерій Романов на особистих прийомах у І півріччі, вже можна сказати традиційно, прийняв найбільшу кількість громадян по Україні (91). Для порівняння – сумарна кількість громадян, які звернулись на особистий прийом до керівників 11 областей, таких як Донецька, Житомирська, Миколаївська, Кіровоградська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька, Чернігівська тощо, складає лише 92 громадянина.
 
Ураховуючи актуальність питання захисту прав громадян, передусім, у віддаленій сільській місцевості, прокурором області запроваджено практику здійснення особистих прийомів громадян з використанням відеоконференцзв’язку, а також затверджено відповідні графіки.
 
 
«Я вважаю, що особистий прийом громадян – це хороша форма взаємодії з громадськістю та контролю своїх співробітників. Так мені легше контролювати як підлеглими виконуються мої доручення», – зазначив прокурор області.
 
 
Мешканці нашого регіону вже оцінили вжиті прокуратурою заходи для облаштування та створення належних умов в місцях прийому громадян. Як наслідок, – кількість громадян, що звернулися на особистий прийом до органів прокуратури Запорізької області, є однією з найбільших по Україні.
 
 
Протягом І півріччя поточного року працівниками органів прокуратури області розглянуто понад 5 тисяч звернень громадян, що дорівнює кількості звернень, розглянутих прокурорами трьох областей, таких як: Волинська, Сумська, Чернівецька.
 
 
Під час вирішення звернень, шляхом своєчасного реагування, органами прокуратури поновлено права 43 громадян. Більшість з них стосувалися питань досудового слідства (74%).
 
 
Таким чином, у разі необхідності звернутися до прокурора області особисто, громадяни можуть заздалегідь записатись на прийом у місцевих прокуратурах та їх відділах, повідомивши свої дані та суть питання.
 
В день прийому необхідно зі зверненням з’явитись до відповідного відділу місцевої прокуратури для спілкування з прокурором області в режимі відеоконференції, при собі мати паспорт або інший документ, який засвідчує особу.
 
 
З графіком прийому громадян в режимі відео конференції прокурором Запорізької області можна ознайомитися на офіційному сайті прокуратури Запорізької області за посиланням
 
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1423