Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2019

За позовом прокуратури відкрито провадження щодо розірвання договору оренди та повернення у державну власність земельної ділянки вартістю понад 34 млн. грн.

Господарським судом Запорізької області відкрито провадження за позовом Токмацької місцевої прокуратури щодо розірвання договору оренди та повернення у державну власність земельної ділянки вартістю понад 34 млн. грн.
 
Так, Головним управлінням Держгеокадастру у Запорізькій області в порушення вимог законодавства була передана земельна ділянка сільськогосподарського призначення площею 18 га у користування фермера без проведення аукціону.Внаслідок вказаних дій місцевий бюджет відповідної територіальної громади втратив можливість отримувати конкурентну орендну плату за користування земельною ділянкою.
 
З метою поновлення порушених інтересів держави, Токмацька місцева прокуратура звернулась з позовом до суду про визнання незаконним наказу ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області, розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки у державну власність.
 
Судовий розгляд триває.

Автор: Прес-служба прокуратури області
кількість переглядів: 1482