Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2019

Засуджено зловмисника, який здійснив неправдиве повідомлення про закладення вибухівки у будівлі Токмацької міської ради

За результатом забезпечення Токмацькою місцевою прокуратурою належного процесуального керівництва, Токмацьким районним судом ухвалено обвинувальний вирок відносно мешканця Токмака за вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.259 КК України, а саме завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху.
 
Даний громадянин 01.10.2016 здійснив завідомо неправдиве анонімне телефонне повідомлення про закладення вибухівки в будівлі міськвиконкому Токмацької міської ради, де в той день мав відбутися форум сільгоспвиробників Токмацького району за участі депутатів усіх рівнів. Внаслідок злочинних дій близько 100 учасників масового заходу були змушені вийти з адміністративної будівлі та проводити його на вулиці.
 
У зв’язку з відсутністю пом’якшуючих обставин, невизнанням вини та намаганням штучно створити алібі, прокурор орієнтував суд на призначення обвинуваченому покарання у виді 2 років 6 місяців позбавлення волі реально.
 
Суд, ухвалюючи вирок, призначив обвинуваченому покарання у виді 2 років 6 місяців позбавлення волі, встановивши іспитовий строк на 2 роки.
 
На теперішній час Токмацькою місцевою прокуратурою вирішується питання щодо апеляційного оскарження вироку суду в частині обґрунтованості застосування іспитового строку.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1664