Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2019

На лаві підсудних опинився директор комунального підприємства, який зловживаючи своїм службовим становищем заволодів державними коштами на суму понад 250 тис. грн.

Мелітопольською місцевою прокуратурою спільно із працівниками поліції викрито протиправну діяльність директора комунального підприємства Якимівської районної ради, який зловживаючи своїм службовим становищем, заволодів коштами відділу освіти, молоді та спорту Якимівської районної державної адміністрації, виділеними підприємству з державного бюджету і з місцевого бюджету Якимівського району на загальну суму понад 250 тис. грн., що становить великий розмір.
 
Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у великих розмірах), ч .1 ст. 366 (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) Кримінального кодексу України.
 
За результатами досудового розслідування зібрано достатньо доказів вчинення правопорушення та обвинувальний акт скеровано до суду для судового розгляду. За вчинення вказаного кримінального правопорушення посадовцю загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 8 років з позбавленням права займати певні посади до трьох років.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1561