Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2019

Повідомлено про підозру державному реєстратору, який незаконно відчужив комплекс будівель у Києві

Оріхівським відділом Токмацької місцевої прокуратури забезпечено належне здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 362, ч. 3 ст. 365 – 2 КК України за фактом зловживання повноваженнями державним реєстратором, що спричинило тяжкі наслідки та не санкціонованої зміни інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, що заподіяло значну шкоду.
 
Встановлено, що у 2018 році державний реєстратор вніс завідомо неправдиві відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та незаконно відчужив комплекс будівель розташованих в Києві загальною площею 86, 4 кв.м. та вартістю майже 1 240 тис. грн.
 
За результатами проведених слідчих та процесуальних дій, слідчим за погодженням з процесуальним прокурором Оріхівського відділу Токмацької місцевої прокуратури державному реєстратору повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушеннь за ч. 2 ст. 362, ч. 3 ст. 365 – 2 КК України.
 
На даний час досудове розслідування провадження триває та найближчим часом обвинувальний акт відносно реєстратора буде скеровано до суду.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1817