Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2019

Прокуратура домоглась повернення територіальній громаді Запоріжжя земельної ділянки вартістю понад 2 млн. грн.

Запорізькою місцевою прокуратурою № 1 забезпечено повернення територіальній громаді Запоріжжя земельної ділянки вартістю понад  2 млн. грн.
 
Встановлено, що у 2008 році між Запорізькою міською радою та     одним із приватних товариств строком на 10 років укладено договір оренди земельної ділянки для розташування торговельно-офісного центру по проспекті Соборному у Запоріжжі.
 
Проте, орендар до цього часу так і не розпочав будівництво торговельного центру та навіть не звернувся до відповідних органів з метою отримання необхідних дозвільних документів для здійснення будівництва центру.
 
Водночас, незважаючи на закінчення строку дії договору оренди у встановленому законом порядку його не поновлено та земельну ділянку міській раді добровільно не повернуто. 
 
У зв’язку із цим, на початку цього року Запорізька місцева прокуратура № 1 звернулась з позовом до господарського суду Запорізької області про повернення приватним товариством вказаної земельної ділянки Запорізькій міській раді.
 
Рішенням господарського суду Запорізької області позовну заяву Запорізької місцевої прокуратури №1 задоволено у повному обсязі.
 
Наразі місцевою прокуратурою забезпечено реальне повернення земельної ділянки вартістю понад 2 млн. грн., шляхом підписання акту прийому-передачі земельної ділянки між підприємством та Запорізькою міською радою.
 
Робота Запорізької місцевої прокуратури №1 із захисту інтересів держави у сфері земельних відносин триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1497