Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2019

Прокуратура принципово реагує на незаконні судові рішення як місцевих судів, так і судів апеляційної інстанції

Комунарським відділом Запорізької місцевої прокуратури № 2 забезпечено належне підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні відносно 34-річного чоловіка, який, бажаючи легкої наживи, зірвав з шиї потерпілої золоті прикраси.
 
Так, місцевим судом правопорушника визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 186 КК України, та засуджено до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком.
 
Не погодившись з рішенням суду, захисник обвинуваченого звернувся до суду апеляційної інстанції з вимогою скасувати вирок.
 
Ухвалою апеляційного суду вирок скасовано та кримінальне провадження закрито у зв’язку із не встановленням достатніх доказів для доведення винуватості злочинця.
 
Принципово реагуючи на незаконні судові рішення, прокурором подано касаційну скаргу до Верховного суду, колегією суддів якого через істотне порушення вимог кримінального процесуального закону підтримано позицію прокурора та призначено новий розгляд у суді апеляційної інстанції.
 
Завдяки належному процесуальному керівництву, якісному підтриманню публічного обвинувачення та принциповій позиції Комунарського відділу Запорізької місцевої прокуратури № 2 під час нового розгляду апеляційним судом відхилено скаргу адвоката обвинуваченого та залишено в силі обвинувальний вирок Комунарського районного суду  Запоріжжя.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1272