Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2019

На лаві підсудних перебувають зловмисники, які вчинили незаконний демонтаж водопроводу та магістрального трубопроводу зрошувальної системи

 
Прокуратурою Запорізької області забезпечено належне підтримання публічного обвинувачення в Комунарському районному суді Запоріжжя обвинувального акту у кримінальному провадженні, розслідуваному СВ УСБУ в Запорізькій області за за ч.ч. 4. 5 ст. 185, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 309 КК України щодо сприяння демонтажу частини водоводу по вулиці Яценка у Запоріжжі, частини магістрального трубопроводу Запорізької зрошувальної системи, та за фактом незаконного зберігання наркотичних засобів особою з числа працівників Запорізької міської ради, яка сприяла вчиненню даних злочинів.
 
Установлено, що два мешканці Запоріжжя, у грудні 2018 року, залучивши інших осіб, не обізнаних у злочинних намірах зловмисників, з використанням екскаватору та іншої габаритної будівельної техніки, здійснили демонтаж частини магістрального трубопроводу Запорізької зрошувальної системи Вільнянського міжрайонного управління водного господарства, загальною протяжністю 315 м, чим нанесли збитки на загальну суму більше 1 млн. 700 тис. грн. 
 
Крім цього, продовжуючи злочинну діяльність вказані громадяни наприкінці січня 2019 року, за пособництва працівника одного зі структурних підрозділів Запорізької міської ради, який надав крадіям фото дійсних документів, у т.ч. договору та дозвільних документів районної адміністрації ЗМР, за аналогічною схемою, з використанням підроблених документів для створення видимості законності проведення земельних робіт, здійснили незаконний демонтаж сталевого кожуха (труби) міського водогону по вулиці Яценка у Запоріжжі, загальною довжиною масою 30 тис. кг, що належить на праві власності КП «Водоканал», чим завдали збитки на загальну суму більше 380 тис. грн.
 
Крім того, за результатами проведених обшуків у держслужбовця за місцем проживання та в автомобілі виявлено та вилучено особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс (марихуану), загальною вагою 21г.
 
Відносно вищевказаних осіб прокуратурою області до Комунарського районного суду Запоріжжя направлено обвинувальний акт за ч.ч. 4, 5 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена в великих та особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб),  ч.4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа), ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 185 КК України (пособництво у вчиненні крадіжки групою осіб у великих розмірах) та за ч. 1 ст. 309 КК України (зберігання наркотичних засобів без змети збуту).
 
Наразі судом проведено підготовче судове засідання щодо розгляду вказаного кримінального провадження та призначено судовий розгляд на підставі обвинувального акту.
 
Згідно з санкцією указаних статей Кримінального кодексу зловмисникам може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1409